Kontakt os
Landbrug / din græsproduktion
21. november 2022

Græs - de vigtige hjemmeavlede proteiner

Reduktion af co2, effektiv foderproduktion, foderudnyttelse og mere mælk pr. ko. Dette er ikke nye begreber – men tilføjer vi klimatjek og kompensation samt historisk høje mælkepriser, bliver begreberne iøjnefaldende højaktuelle.

Som den største andel af foderrationen til kvæg er grovfoder-kvaliteten grundlæggende og bestemmende for besætningens produktionsniveau.

Med de mælkepriser og foderomkostninger vi har set det seneste år, er der derfor god mening i at dykke yderligere ned i værktøjerne mod en høj stabil mælkeydelse.

Herunder kan du finde inspiration til hele processen – fra jord til (foder-) bord.


Ensileringsmidler - forbedrer foderudnyttelsen

ensilagestak - komprimeretKøer elsker græsprotein – og optimering af de hjemmedyrkede proteiner er både højaktuelt og mange penge værd.

Kort fortalt findes der to typer af ensileringsmidler: Forgæringsfremmende middel som øger ensileringshastigheden og stabiliserende middel som modvirker varmedannelse efter åbning.

Tilsætning af stabiliserende ensileringsmidler kan øge ensilagens holdbarhed efter åbning. På den måde kan man mindske tab af energi i form af varmedannelse og dermed bevare eller forbedre foderudnyttelsen.

Højere udbytte fås altså ved at passe bedre på det udbytte, der nu engang er høste - og med ensileringsmidler kan du styre ensileringsprocessen og sikre kvaliteten af proteinerne i din ensilage.

Se mere om ensilering her

Eller kontakt din DLG-salgskonsulent

 

Folie i høj kvalitet - for bedre opbevaring

Folie - bred - nem managementEn god ensilage kræver meget planlægning og arbejde, og selve opbevaringen og folien du vælger er derfor yderst vigtig.

En god folie er en folie i høj kvalitet, som er nem at arbejde med, og som sikrer dig et optimalt resultat, når du skal opbevare din græsensilage.

NYHED! Oplev en ny patenteret foldeteknik

PROFI Twista Green er en ny kombifolie, der gør arbejdsgangen med afdækning mere effektiv.

Den smarte kombination af en overfolie og en vacuum underfolie på én rulle sikrer optimal beskyttelse af ensilage med hurtig og sikker afdækning på én gang.

Green-cover Mega Wide

Folier der passer til det enkelte landbrugs plansiloer bliver ´new normal´ i fremtiden.

Et eksempel på det er Green-cover Mega Wide, som er den optimale kvalitetsfolie til de brede plansiloer og markstakke.

Green -cover Mega WIde er en co-ekstruderet 3-lags folie. Tykkelsen på 120 my, gør den let at arbejde med trods de store størrelser. Ved levering er folien foldet 16 gange og er produceret af råvarer, der med sine unikke egenskaber og styrke er blandt markedets bedste.

Se vores udvalg af folie-produkter her

Eller kontakt din DLG-salgskonsulent

 

De rigtige græsfrø er dem der passer til din besætning

Kløver-græsmarkNår du skal vælge dine græsfrø – uanset om vi snakker økologisk eller konventionel – er det vigtigt at se på hvilke sorter eller blandinger, der kan optimere udbyttet af foderenheder og protein fra din kløvergræsmark.

Se vores økologiske sortiment her

Det er vigtigt at vælge sorter, der er højtydende og holdbare, så de i praksis giver en god balance mellem kløver og græs.

GreenMax Fiber

Græsblandingen GreenMax Fiber er en ny og forbedret sammensætning, der er optimeret til tørre forhold med sorterne Fojtan, Garbor og Humbi.

Disse sorter har under tørke og i RadiMax anlægget, vist større rodvækst og bedre evne til at klare tørke.

MED GREENMAX FIBER FÅR DU:

  • En alsidig og holdbar blanding
  • En blanding, der trives på alm. agerjord, fugtige arealer og meget tørre arealer
  • En holdbarhed på 3-5 år

Se mere om græsfrø her

Eller kontakt din DLG-salgskonsulent

 

Vil du have en snak om dine kontrakter ifm. dit grovfoder?

græs i håndEt højt udbytte fås ved at købe rigtigt ind og passe godt på det gode udbytte, der nu engang er høstet – og god grovfoder kræver meget planlægning og arbejde.

Du er velkommen til at købe dine varer, når behovet opstår. Men vil du være sikker på, at du har det helt rigtige på lager, når du har brug for det?

Så kan det være du skal have en snak om dine kontrakter ifm. det vigtige hjemmedyrkede foder.

Kontakt din DLG-salgskonsulent her

Se på kundeportalen
Kvægprodukter på kundeportalen