Kontakt os

Recirkuleret plast vinder frem

DLG ser på flere muligheder for at genanvende plast i større grad end i dag.

Landbruget kommer ikke uden om at agere på forbrugernes krav om fuld kontrol med den plastik, der indgår i grovfoderproduktion. Det gælder også for DLG, der skal tage medansvar for, at plastikken i uopløselige små partikler ikke bliver en del af ”naturens kredsløb”. Det betyder at ensilagefolie i fremtiden med al sandsynlighed kommer til at indeholde en større mængde af regenereret plast end tilfældet er i dag.

DLG er inde i flere udviklingsprojekter, som skal give landbruget mulighed for at anvende plastik på en bæredygtig måde. I samråd med landmænd og maskinstationer tester DLG nye produkter og systemer med fokus på ansvarlig anvendelse af plastik.

”Vi vil i fremtiden se en udvikling med recirkulering af plastikken med indsamling og genanvendelse. Det betyder at DLG som plastikleverandør skal have større fokus på den anvendte plastik til ensilering af majs og græs,” siger Lars Telling, der er medejer af Skandinavisk Landbrugsplast.

Den høje kvalitet er afgørende

Mange mælkeproducenter har allerede udskiftet den traditionelle folie med produktet Green-Cover, som giver en reduktion på næsten 20 procent af plastikforbruget. Det er et stort skridt i den rigtige retning. Foruden regenereret råvare, er reduceret tykkelse et parameter i bestræbelsen for at reducere CO2.

”Holdningen til recirkuleret plastik er ved at ændre sig, der kommer flere produkter i særdeles høj kvalitet. Landmanden har krav på et godt produkt, samtidig med at vi skal vi levere en CO2-reduktion. På den måde er vi rigtig godt på vej mod en grønnere omstilling uden kompromiser” siger Lars Telling.

Mere skridsikkert folie til ensilering

DLG arbejder løbende med at udvikle bedre løsninger til kunderne. Flere kvægbrugere har bemærket at medarbejderne periodisk har haft problemer med at stå fast under pålægning af plast.

”I samarbejde med DLG har vi udviklet folier, der er mere skridsikre. I 2020 er disse folier blevet testet ved enkelte landmænd med gode resultater. I fremtiden vil DLG, til kunder der stiller særlige krav til friktion, også kunne levere særligt ’skridsikkert’ folie” siger Lars Telling.

Læs mere om DLG's folier her