Kontakt os
Marken
22. april 2022

RGT Stokes vinterhvede

”Den kom hurtigt op – og har ’kravlet’ fint hen ad jorden”

Tæt ved Kolding dyrker landmand, Søren Schmidt, 720 hektar på sin bedrift, Langholtgaard – hvoraf en del er græsfrø.  Det er anden sæson Søren Schmidt er en del af DLG’s demogårde, og en af de sorter han dyrker i denne sæson, er vinterhvedesorten RGT Stokes.

”RGT Stokes er kommet godt fra start, synes jeg. Vi såede den 15. september og den fik en fin størrelse inden vinter. Og så har den busket sig rigtig fint og kravlet hen ad jorden. Det har jeg gode erfaringer med, når sorter ikke skyder for meget i vejret,” forklarer Søren og fortsætter:

”Med hensyn til sygdom, har jeg ikke fundet noget endnu – det ser vi først længere ind i foråret. Men indtil nu er den pæn.”

Sundhed er nemlig også noget af det, der bliver kigget på generelt, når Søren skal vælge vinterhvedesorter til Langholtgaard. Derudover spiller det også ind, hvordan den spirer frem – særligt fordi de har en del græsfrø.

”Når jeg skal vælge vinterhvedesorter, kigger jeg meget på, hvordan de vækster i efteråret – om de strækker sig eller kommer op tæt på jorden. Når vi skal så efter græsfrø, er det vigtigt med en hurtig vækst og gerne at planten holder sig nede ved jorden. Og så vil vi selvfølgelig gerne have en sund sort, der giver et pænt udbytte,” fortæller Søren og uddyber:

”Her passer RGT Stokes rigtig godt ind – da den står til at være resistent over for både rust og Septoria, hvoraf sidstnævnte er svær at styre planteværnsmæssigt. Så det er virkelig positivt.”

En del af de fem DLG Demogårde

DLG’s demogårde er fordelt på tværs af Danmark, så man på den bedste måde kan afprøve nyere sorter under forskellige forhold og ved forskellig dyrkningspraksis. Det giver også Søren Schmidt nogle gode erfaringer.

”Det er vores andet år som demogård, og jeg synes, at det fungerer rigtig godt. Det giver os viden om, hvordan sorterne klarer sig på vores egn, så vi nemmere kan vælge sorter til vores markplan. Og så får vi en masse god sparring fra DLG, når de kommer ud og kigger. Vi har god, fed lerjord her ved Kolding, så vi har også gode muligheder for at dyrke mange forskellige slags afgrøder. Derfor er det at være demogård også virkelig interessant,”
forklarer han.

 

RGT STOKES - Danmarks højest ydende hvedesort

  • Unikt højt udbytte
  • Markedets højeste foderværdi
  • God sundhed

RGT Stokes vinterhvede

RGT Stokes foderværdi

*Forudsætning: 180 kr. pr. 100 kg foderhvede.

Med RGT Stokes er der sat et helt nyt udbytteniveau i vinterhvede. Med forholdstal 109 for udbytte i Landsforsøgene i 2021 og forholdstal 112 i Statsforsøgene 2020 har RGT Stokes indtaget vinterhvedens absolutte topplacering.

Ud over det meget høje udbytte har RGT Stokes også markedets højeste foderværdi, idet sorten - som den eneste af de markedsaktuelle sorter - har værdien 7 for foderværdi. RGT Stokes har god resistens over for hvedens vigtigste sygdomme samt stærke stråegenskaber.

Væksten i efteråret er relativ rolig, hvorfor RGT Stokes også er egnet til tidlig såning.

Vil du vide mere om RGT Stokes, så kontakt din DLG-salgskonsulent

 

Se hele vores vintersædssortiment 2022/23