Kontakt os
Marken / Såsæd / Vintersæd
18. maj 2021

Rembrandt står flot ude på marken

Det kræver sin landmand at vælge sorter til de kommende markplaner. For hvad skal du vælge? Og hvilke faktorer er de vigtigste for dig og din bedrift?

Landmand Kim Steen Aas Jensen er ikke i tvivl – han skal være sikker på et stabilt udbytte, og så vil han undgå at skulle alt for meget af sted med sprøjten. Derfor valgte han vinterhvedesorten Rembrandt fra DLG.

Kim Steen Aas Jensen, Baunegård, Fodby ved Næstved blev ringet op i efteråret sidste år, mens han sad i traktoren og var i gang med at så efterafgrøder. Det var en af DLG’s agronomer, Andreas Østergaard, i den anden ende af røret. Han ringede i forbindelse med vinterhvedesorten Rembrandt – om den ikke kunne være noget for Kim Steen Aas Jensen og hans bedrift.

”Han sendte mig noget materiale, hvori jeg kunne læse, hvordan den har klaret sig i landsforsøgene, og at den har en fin kernekvalitet og giver et stabilt højt udbytte. Så skulle der ikke så meget overtalelse til – den passer rigtig godt til det, jeg går efter, når jeg skal vælge sort,” fortæller Kim Steen Aas Jensen.

Kim driver 240 hektar i det hele, hvor af en stor del er hans eget, hans forældres og noget er forpagtet. Til daglig klarer han opgaverne i marken selv, men under høst har han familie og venner med ombord til at løfte arbejdet.

Rembrandt vinterhvede
Rembrandt har deltaget i Landsforsøgene i to år og har med et forholdstal i udbytte på 105 været helt med fremme i førerfeltet. 

Fakta

  • Ny topsort i vinterhvede
  • Højt udbyttepotentiale
  • Meget stærk sygdomsresistens


Prøver en ny sort hvert år
I år har Kim udover vinterhvedesorten Rembrandt, brødhvede, foderhvede, maltbyg og vinterraps på markerne. Rembrandt var den sidste sort han føjede til markplanlægningen, blandt andet fordi den passede godt ind til de andre afgrøder.

”I år hvor jeg har både brød- og foderhvede, er det vigtigt med en vinterhvedesort, der har fin ståstyrke, så jeg ikke behøver at bruge stråforkorter. Generelt vil jeg gerne undgå at skulle i marken for at sprøjte for det ene og det andet hele tiden. Hvis man kan forædle sig ud af det, er det da at foretrække. Og så kigger jeg selvfølgelig efter afgrøder, der giver et godt udbytte,” siger Kim Steen Aas Jensen.

Kim er altid frisk på at prøve sorter han ikke tidligere har haft i sit sædskifte. Derfor er det altid ekstra spændende at følge sorten i løbet af vækstsæsonen. Det ser ud til, at Rembrandt har klaret sig rigtig fint, siden Kim Steen Aas Jensen såede den i efteråret.

”Jeg har altid mere end én vinterhvedesort og prøver helst en ny hvert år – for at se hvad DLG kan tilbyde. Det gik godt med såningen af Rembrandt tilbage i efteråret, og nu hvor vi er et stykke inde i foråret, kan jeg se, at den har fået en rigtig fin start. Den står flot ude på marken, så jeg er godt tilfreds. Nu glæder jeg mig til at se udbyttet, når vi når høsten,” afslutter han.

Se hele vintersædssortimentet her

 

Kom med en tur ud i Rembrandt-marken hos Kim Steen Aas Jensen