Kontakt os
Vårbygsorten Flair viser rigtig gode takter
Om DLG / Presse / Nyheder
26. oktober 2016

Succes med vårbygsorten Flair

Johnny Jensen dyrkede for første gang i 2016 vårbygsorten Flair fra Sejet Planteforædling. Erfaringer fra det første år med vårbygsorten viser god sundhed og bred sygdomsresistens i et svært høstår.

Johnny Jensen driver i alt 500 hektar på Burgaard ved Vemb, hvor 122 hektar i 2016 var den nye vårbygsort Flair, der blev dyrket til fremavl. Og erfaringerne med den nye vårbygsort er positive, trods et år, hvor vejret ikke gav de bedste betingelser. 

”Det er uden tvivl en god og sund vårbygsort. Vores erfaringer viser, at Flair har en stærk sygdomsresistens, og derfor sparede vi en sprøjtning i forhold til normalen. Det har været en nem sort at dyrke, og vi har opnået nogle gode sunde kerner i et ellers vanskeligt år,” fortæller Johnny Jensen. 

 

Udbytte over gennemsnit

Efter flere år med rekordudbytter var høsten 2016 generelt skuffende for landmænd i hele landet. Sådan var det også på Burgaard, hvor Flair dog var med til at trække vårbyggens gennemsnit op. Johnny Jensen siger: 

”Flair gav et udbytte i underkanten af 6 ton pr. hektar. Det er selvfølgelig ikke prangende, men 2016 var nok heller ikke året, hvor man skal vurdere sortens egentlige udbyttepotentiale. Til sammenligning gav KWS Irina dog kun ca. 5 ton pr. hektar.”

”Sortens gode stråegenskaber var samtidig med til at gøre høsten relativt nem. Vi stråforkortede meget lidt og til trods for meget regn, oplevede vi ingen lejesæd eller strånedknækning.”

Forventer at gentage successen

”Samlet set er jeg meget interesseret i at dyrke Flair igen i 2017 på grund af den nemme dyrkning og de sunde kerner,” siger Johnny Jensen til slut. 

 Flair 2015-2017

Find konsulent - marken Kontakt kundecenter