Kontakt os
Risk Management - overlad dine bekymringer til os!
Foder / Risk Management

Optimer din indtjening med Risk Management

Med DLG Risk Management kan du deltage i markedet uden downside-risiko, efter du har solgt din afgrøde. Du kan overlade de bekymringer, du måske oplever ved salg af afgrøder eller køb af foder/råvarer til DLG. Så kan du i højere grad fokusere på den daglige drift.

Ved salg af dine afgrøder, køb af råvarer eller foder sikrer Risk Management dig en minimums- eller maksimumspris på dine afgrøder, mens du fortsat har mulighed for at deltage i markedet og opnå en bedre afregning. Ved salg af afgrøder fastsættes en minimumspris og ved køb af råvarer eller foder fastsættes en maksimumpris. Herefter har du mulighed for at få gevinst ved senere prisændringer. Præmien er kendt på forhånd og betales ved kontraktindgåelse.  

Fordele med Risk Management

  • I et uforudsigeligt marked får du med Risk Management muligheden for at kende din købspris og salgspris. 
  • Med Risk Management overtager vi bekymringen, du måske oplever ved planlægningen af dine indtjeningsmuligheder. 
  • Kender du din fremtidige indtjening, kan du planlægge bedre.
  • Med én bekymring mindre sover du bedre om natten.
  • Din bankrådgiver vil nikke anerkendende, og samtalen om fremtidige lån til investeringer bliver nemmere at gå til.
  • Mange muligheder – vælg det produkt, der passer til din bedrift.
  • Glem alt om svingende priser og faldende indtægter. Fokuser i stedet på din bedrift.

DLG Høst Risk Management
Hvordan fungerer Risk Management?
Der findes forskellige Risk Management-produkter tilpasset til dit temperament og din lyst til at være involveret.

Overordnet set vælger du mellem passive og aktive produkter. Ved køb af et aktivt produkt kan du selv låse prisen, når du vil og få den fulde gevinst af en evt. gunstig ændring i prisen. Samtidig med at du er sikret en minimums/maksimumspris. Ved køb af et passivt produkt sikrer du prisen på et bestemt niveau og har samtidig mulighed for at opnå en efterbetaling, hvis markedsudviklingen er gunstig. Efterbetalingen ved de passive produkter findes ved at fratrække minimums/maksimumsprisen fra periodens gennemsnitsresultat. 

DLG Høst RMProdukterne fungerer forskelligt, men ved alle produkter vælger du en løbeperiode. Når løbeperioden er slut, vil du evt. modtage en efterbetaling, hvor størrelsen er afhængig af markedsudviklingen. Det betyder, at du får et kontant udbytte, hvis markedsudviklingen er gunstig i den pågældende løbeperiode.

Du kan købe produkterne i forbindelse med din fysiske handel hos DLG. Dog skal du indgå Risk Management-handlen samme dag som den fysiske handel indgås. Vi kan tilbyde dig at dække den handlede mængde op til 100%. Afregningen ved brug af Risk Management værktøjerne sker ved aftaleindgåelse, og derefter får du ingen ekstraregning.

Udvikler markedsudviklingen sig modsat dine forventninger, kommer der til gengæld ikke nogle ubehagelige ekstraregninger. På den måde kan du planlægge salg og indkøb efter, hvornår det passer produktionsmæssigt, uden at du skal bekymre dig om de svingende markedsforhold.

Se de forskellige produkter og hvordan de fungerer her: 

Se brochure for køb af foder og råvarer

Se brochure for salg af afgrøder

Se ofte stillede spørgsmål (Q&A) om Risk Management og et regneeksempel

 

 

Præmiekontrakter: Handel i 2 Trin

Præmiekontrakter er et værktøj til at optimere din afregning på foderhvede eller raps, som du sælger til DLG, eller dit køb af hvede eller soja ved DLG. Det sker ved at udnytte samspillet mellem det danske marked og prisen på MATIF-børsen (eller CBOT i forbindelse med soja). Læs mere om Handel i 2 trin.

QA Risk Management

Risk Management 

Du er altid velkommen til at kontakte din lokale DLG-forretning, hvis
du har spørgsmål til, hvordan du kan optimere din indtjening med Risk Management. 
Se vores Handelsbetingelser for Risk Management.


Tjek din kontraktstatus på Risk Management

For at se noteringer eller din kontraktstatus, skal du logge ind med samme brugernavn og kode, som du bruger til DLG Kundeportal. Har du ikke et login, kan du oprette dig på DLG Kundeportal.

Oplever du problemer, kan du inden for normal kontortid ringe på tlf.
3368 3383 eller skrive til RiskManagement@dlg.dk.

Log ind, og se din kontraktstatus på Risk Management.

 
Find din risk management konsulent