Kontakt os
Højere proteinindhold belønnes igen
Om DLG / Presse / Nyheder
14. marts 2017

DLG belønner igen højere proteinindhold i korn

DLG belønner igen landmændene for at gødske mhp. at øge proteinindholdet i foderkorn. Ambitionsniveauet for proteinindholdet skærpes, og særligt højt proteinindhold opnår særlig gunstig belønning.
Som det første grovvareselskab herhjemme gav DLG i høsten 2016 højere priser for foderhvede og foderbyg med højt proteinindhold. På baggrund af de gode erfaringer har DLG besluttet at fortsætte ordningen for høsten 2017.

”Vi giver igen vores kunder et incitament til at levere korn af bedst mulig kvalitet, da det øger muligheden for at afsætte afgrøderne til gode priser. Ordningen var en succes i 2016, hvor mange landmænd udnyttede muligheden for at tjene ekstra på kornet. Derfor fortsætter vi med at præmiere højere proteinindhold i den kommende høst,” siger Mogens Frederiksen, der er vicekoncerndirektør med ansvar for kornområdet i DLG.

DLG’s incitamentsordning og proteinregulering blev indført efter vedtagelsen af regeringens landbrugspakke, der gjorde det muligt for landmændene at gødske mere. På baggrund af de gode erfaringer skærpes ambitionsniveauet til den kommende høst i forhold til 2016. 

Afregning af proteinindhold i korn

For høst 2017 giver DLG derfor et ekstra incitament til at producere korn med særligt højt proteinindhold: 
  • Proteinindhold på 11,1% og derover giver et tillæg på 2 kr. pr. 100 kg. 
  • Proteinindhold på 10,6-11,0% udløser et tillæg på 1 kr. pr. 100 kg. 
  • Proteinindhold på 10,0-10,5% medfører ikke nogen regulering. 
  • Proteinindhold på 9,9% og derunder udløser et fradrag på 1 kr. pr. 100 kg. 

Optimer gødskningen og proteinindholdet

DLG opfordrer derfor landmændene til at optimere gødskningen for at øge proteinindholdet.

”Det er vigtigt for producenterne at vide allerede nu, hvordan de bliver belønnet i vores model. Det betyder, at de kan optimere gødskningen mhp. at øge proteinindholdet. Vi opfordrer derfor landmændene til allerede nu at optimere gødskningen, så de kan opnå en højere kornkvalitet,” siger Mogens Frederiksen.  
Mogens Frederiksen
Mogens Frederiksen
Vicekoncerndirektør, Afgrøder