Kontakt os
Mine køer har fået mere energi og giver mere mælk efter kælvning
Om DLG / Presse / Nyheder
22. august 2023

Mine køer har fået mere energi og giver mere mælk efter kælvning

Johan Bebe er mælkeproducent og driver sin besætning med 200 malkekøer i Ringe på Fyn. Sidste år moderniserede og forbedrede han sit staldsystem og mente, at det var en oplagt mulighed for også at afprøve produktet Easy Boost for at se, om det kunne give hans nykælvere ekstra energi og større mælkeydelse.

“Jeg var alligevel i gang med at bygge ny stald, så det var en god mulighed for samtidig at kigge på den foderløsning, der skulle i robotten. Jeg havde allerede hørt om fordelene ved Easy Boost og ville gerne prøve det af. Den første måned efter kælvning er køerne jo i en fase, hvor det er vigtigt at give dem et ekstra skud energi,” siger Johan Bebe, der overtog kvægbedriften for seks år siden.

Effekten er reel og videnskabeligt bevist

Johan begyndte at bruge Easy Boost i november 2022, og hans køer trives nu endnu bedre end tidligere. Desuden er mælkeydelsen i perioden efter de har fået kalv, blevet markant højere. 

“Mine køer virker sundere og har fået mere energi, efter de er begyndt at få det her energitilskud i deres foder, og derfor er deres mælkeydelse og blevet større. Om det udelukkende er på grund af produktet, eller om det også har noget med min nye staldindretning at gøre, er svært at sige. Det er nok en kombination,” lyder det fra Johan, som understreger, at det er vigtigt med det rigtige setup i stalden for at kunne høste gevinsten af Easy Boost.

Easy Boost skal jo kun tildeles den første måned efter kælvning, så man skal kunne dosere foderet pr. enkeltdyr. Det gør jeg via en ekstra snegl på malkerobotten,” forklarer han og slutter:

“Det her er ikke et ‘mirakelpulver’ - det er et reelt produkt, der virker, som det skal, og hvor effekten er rigtig god og videnskabeligt bevist via forskning og forsøg.”

Om bedriften:

  • 200 malkekøer, hvor ungdyrene bliver opdrættet hos Johans far på en anden gård, inden de kommer i stald hos Johan.
  • Driver 160 ha jord

Mere om Easy Boost

Kraftfoderet Easy Boost er kendetegnet ved at:

  • Tilføre ekstra AAT
  • Understøtte koens genetiske potentiale for højeste ydelse
  • Minimere problemer relateret til overgang til laktation
  • Indeholde vombeskyttet methionin og lysin, som sikrer en optimal aminosyresammensætning og den bedste opstart af nykælveren

Kvægforsøg viser, at et AAT-Boost (Aminosyre Absorberet i Tarmen) i de første 30 dage af laktationen kan hæve ydelsen med 5-7 kg EKM hos ældre køer. Der er også indikationer på, at det øger den generelle sundhed og reducerer risikoen for de klassiske stofskifterelaterede nykælversygdomme.