Kontakt os
Foder / Kvæg / Vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler giver de bedste kvægfoderløsninger

I kvæggruppen arbejder vi tæt sammen med Vilofoss for at levere de bedste foderløsninger til dit kvægbrug.

DLG’s kvægmineralblandinger produceres af Vilofoss. I et tæt samarbejde mellem produktafdelingerne i DLG og Vilofoss udvikler vi vores mineralprogram til højtydende malkekøer, opdræt, slagtekalve og ammekøer. Vi følger og afprøver den nyeste viden på vitamin- og mineralområdet i vores helt up-to-date mineralblandingssortiment til kvæg.

For at optimere foderplanlægningen og mineraltildelingen tilbyder vi også grovfoderanalyser, der giver dig et detaljeret billede af næringsstofindholdet i dit grovfoder.

 

Individuelle 'gårdblandinger' og rådgivning

Mineralfabrikkerne er højteknologiske og helt bevidst opbygget til at producere små og individuelle partier i en løbende proces uden stop fra produktion til produktion. På den måde produceres vitamin- og mineralblandingerne efter ønske og behov – tilpasset til netop din bedrift.

Vores Vilofoss-konsulenter yder kvalitetsrådgivning og beregning af gårdløsninger i samarbejde med driftslederen og dennes rådgiver.

Faglig sparring og rådgivning er altid en helt naturlig del af mineralsalget hos DLG.

Læs mere om gårdblandinger her

 

Standardmineralsortiment

Standardmineralsortimentet er tilpasset nutidens højtydende besætninger, der anvender almindelige grovfoderløsninger.

Eksempelvis er Komix TMR tilpasset en fodring, hvor majsensilage er det overvejende grovfoder. Vores Komix Standardmineraler har derfor også et højere indhold af visse mineraler og vitaminer end typemineralblandinger.

Læs mere om Vilofoss' kvægmineraler her

 

Goldkoblandinger

Alle goldkoblandinger i Vilofoss’ standardsortiment har et højt magnesiumindhold og er sammensat af råvarer af høj kvalitet. Blandingerne indeholder 100 % naturligt E-vitamin samt et højt niveau af organisk selen som standard.

Lav fosfor er vigtig uanset strategi til forebyggelse af mælkefeber. Goldkoblandingerne findes derfor også i en fosforfri variant.

Se de konventionelle blandinger her
og de økologiske blandinger her

 

Blandinger til lakterende køer

Med blandingerne til lakterende køer, er du sikret en god basis-forsyning af mineraler til den højtydende malkeko. Blandingerne er sammensat af råvarer med høj kvalitet og sortimentet er afstemt til at passe ind til de fleste TMR-blandinger anvendt i Danmark.

Se blandinger til lakterende køer her

 

Produktion og kvalitet

Produktionen af mineraler er kompleks, da vi arbejder med koncentreret indhold af mikromineraler og vitaminer. Det stiller krav om uhyggelig præcision i vores processer.

Vilofoss har den ældste eksisterende premix-fabrik i Danmark og har altid været kendetegnet ved særlig høj kvalitet. Man taler ligefrem om 'Vilofoss-kvalitet', når produkter omtales.


Flere muligheder for levering

Hvordan mineralblandingen leveres bedst til din bedrift, er op til dig. Vi har mulighed for både rationstilpassede småsække og bigbag-levering, hvor der også er mulighed for rationstilpasning til f.eks. en uge-premix, hvis det er det, der passer bedst ind i fodringsrutinerne hos jer.

Derudover kan vi også levere mineralerne i løsvægt, hvor det er muligt enten at få leveret mineraler afblæst i specielle mineralsiloer eller tippet på gulv.

 

Kvægrådgivning - vi hjælper med at optimere din kvægbesætning

Kontakt os og få råd og vejledning om kvægfoder og kvægprodukter, så vi kan hjælpe med at optimere din kvægbesætning.

Find din kvægkonsulent Kontakt kundecenter
Tilmeld nyhedsbreve og sms

Se på kundeportalen
Kvægprodukter på kundeportalen