Kontakt os
Marken / Marken / Growers Finest

Grower’s Finest - vi dyrker Danmarks bedste faglighed og højeste konsumkvalitet

Vil du være med til at dyrke Danmarks bedste konsumafgrøder? Bliv en del af et stolt, fagligt fællesskab, hvor du dyrker Danmarks bedste afgrøder til konsum.

Hvad er Grower’s Finest?

Grower’s Finest handler om at dyrke afgrøder af en særlig høj kvalitet, som kan afsættes til den danske industri. Konceptavl er ikke nyt i DLG – men under det nye navn vil vi tydeliggøre det store arbejde og den plantefagligt krævende disciplin, det er at dyrke afgrøder til konsum, hvor de dygtigste danske landmænd avler og leverer de afgrøder som fødevareindustrien efterspørger – og bliver belønnet for det.

Konceptet har fået navnet Grower’s Finest, fordi DLG har ambitioner om også at markedsføre det i udlandet - både til kunder og vores datterselskaber

 

Konkrete fordele

Som landmand får du helt konkrete fordele ved at tegne en Grower’s Finest-kontrakt med DLG:

  • Du får et fastsat tillæg til prisen på afgrøderne
  • Du er sikret afsætning

Stor efterspørgsel på produkter af højeste kvalitet

Der er stigende forbrugerkrav om danske råvarer, og dermed er der også et stigende behov for gode, danske afgrøder i forskellige kvaliteter. Danske landmænd er blandt de dygtigste i verden og kan levere nogle af de bedste varer, som lever op til det høje niveau, forbrugerne efterspørger. Derfor vil DLG gerne have flere danske landmænd til at dyrke til konsum og samtidig skabe fokus på den plantefagligt krævende disciplin, det er at dyrke konsumafgrøder.

Dyrkningsråd

For at kunne opfylde møllernes kvalitetskrav i Grower's Finest avlen, er det vigtigt, at du har fokus på kvalitetsparametrene under hele dyrkningen.

Her finder du dyrkningsråd for vores Grower's Finest sorter
Brødhvede
Brødrug
Grynhavre
Hestebønner/ærter

Når du leverer afgrøder til Grower's Finest, er det også vigtigt, at afgrøden er arts- og sortsren. Der kan være flere kilder til forurening - her får du tips til, hvordan du undgår fremmedarter og meldrøjer (rug).

Undgå fremmedart
Undgå melddrøjer

Sikring af kvaliteten på kornlageret

Kravene til kvaliteten og fødevaresikkerheden i de produkter, som vi køber i form af foder eller fødevarer i butikkerne, bliver hele tiden højere. Dette gælder ikke mindst for mel- og brødprodukter.

For at imødekomme disse krav og tage vores del af ansvaret for en høj kvalitet ønsker DLG at skærpe opmærksomheden på opbevaring af korn.

Vi har derfor udarbejdet denne folder, som vi håber vil være en hjælp i arbejdet på kornlageret.

 

Bliv klogere på Grower's Finest

Kontakt en af vores lokale Produktkonsulenter hos DLG Fyn, DLG Midt- og Vestjylland, DLG Nordjylland, DLG Sydjylland, DLG Øst eller DLG Østjylland.

Find konsulent - marken Kontakt kundecenter
GrowersFinest brochure
vintersæd sortiment
Vårsæd Brochure
Tilmeld dig nyhedsbrevet om marken