Kontakt os
Stalosan reducerer dødeligheden i farestalden markant
Om DLG / Presse / Nyheder
15. november 2016

Tørring og desinfektion hjælper den lille gris

Den nyfødte gris er udfordret på mange måder. Den skal holde varmen, finde mad og holde bakterier væk. Netop disse udfordringer er årsag til, at grise ikke overlever eller får en skidt start på livet.

Af Faglig chef Hans Aae

Stalosan F både tørrer grisen og reducerer de skadelige bakterier, og derfor kan strategisk brug omkring fødsel være en tanke værd.

Huden som barriere

Stalosan har et pH-niveau omkring 4, hvilket svarer til hudens pH-niveau. Det betyder, at hvis du vælger at bruge Stalosan til udtørring, så skades huden ikke i modsætning til udtørring med højt pH. Ved for højt pH-niveau skades huden og risikoen for, at ”barrieren” ødelægges er til stede 

Hvorfor løbe risikoen?

Udtørringen gør, at grisene ikke bruger energi på den del, men bruger al den optagede energi fra råmælken til at vokse. Det giver rigtig god mening – specielt for de mindste grise.

Alt eller intet – eller strategisk valg

Ressourcemæssigt kan det være svært for medarbejderne i farestalden at dyppe alle nyfødte grise i Stalosan for at tørre dem. Ved 50 faringer kan det jo hurtigt blive 1.000 grise. Vælger du at fokusere på de mindste, som har de største udfordringer, så er det måske 200 grise – så giver det måske mere mening og det bliver en mere overskuelig opgave.

Sætter du en spand med Stalosan ved hver faresti, er det nemt lige at ”tørre” nogle grise i forbifarten. Det er altså et spørgsmål om rutine – ligesom du tænder varmelampen, så skal Stalosan-spanden være klar ved hver sti. Desuden kan overskydende Stalosan samtidig bruges til at reducere smittetrykket i farestien.

Virker i praksis

På Vilofoss Research Farm i Frankrig har vi testet tørring med Stalosan i forhold til en konkurrents produkt og i forhold til grise, der ingen intervenering fik. Det viser sig, at Stalosan markant reducerer dødeligheden i farestalden sammenlignet med ingen intervenering og det konkurrentens produkt. 

Effekten kan både skyldes færre kolde grise eller mindre sygdomspres, men uanset hvad så blev der fravænnet flere grise – hvilket selvfølgelig er det vigtigste.

Køb Stalosan direkte på vores Kundeportal

Stalosan F virker udtørrende og bekæmper effektivt bakterier, svampe, vira, parasitter, ammoniak og fugt. Opsuger og binder fugt og ammoniak. I modsætning til de fleste andre hygiejnemidler har Stalosan en lav pH-værdi, hvilket understøtter dyrenes naturlige modstandskraft. Stalosan F har tæt på 100% desinficerende effekt overfor PRRSv. Stalosan F virker fluereducerende. Køb Stalosan direkte på vores Kundeportal. 


Se alle vores Stalosan produkter på vores Kundeportal.

 
 
Kontakt kundecenter
Desinfektion - gris