Kontakt os
Nyt vækstmarked: Vilofoss køber op i Belgien
Om DLG / Presse / Nyheder
24. juni 2019

Endnu et nyt vækstmarked: Vilofoss køber op i Belgien

DLG-koncernens vigtige vitamin- og mineralforretning Vilofoss fortsætter med at erobre nye markeder. Nyeste opkøb er belgiske Nutriprof, som er stærke på kvægmineraler og specialprodukter til Benelux-landene.

For blot tre uger siden købte Vilofoss, der er en af de tre største aktører på det europæiske vitamin- og mineralmarked til husdyrproduktion, en spansk mineralvirksomhed CPC. Vilofoss er nu klar på endnu et nyt vækstmarked og har købt den belgiske kvægmineralvirksomhed Nutriprof.

”Ligesom Spanien, er Belgien et helt nyt marked for os i Vilofoss. Nutriprof producerer 10.000 tons vitaminer, mineraler og specialprodukter om året, og udover deres salg i Belgien er der også interessante eksportperspektiver. Opkøbet åbner altså op for nye markeder for os og supplerer vores produkter, så det et virkelig godt match, hvor begge parter kan få rigtig meget ud af samarbejdet,” siger koncerndirektør i Vilofoss, Jacob Holm.

Vilofoss har med den nye belgiske fabrik nu 17 fabrikker i otte lande i Europa og en mindre ejerandel i en vitaminfabrik i Kina. Vilofoss producerer 400.000 tons vitaminer og mineraler om året og omsætter for over 3 mia. kr.

Benelux-landene
Nutriprof er et solidt selskab med stabil udvikling og indtjening. Ejer af Nutriprof siden 2015 er et kendt navn i den internationale vitamin og mineralbranche.

”Vi er meget tilfredse med, at hollænderen Boudewijn Morelissen fortsætter i Nutriprof. Han har et indgående kendskab til branchen fra store kendte virksomheder som Cargill, Provimi og DSM, så han vil blive et stort aktiv for os som led i at indfri forventningerne i vores ambitiøse vækststrategi,” siger Jacob Holm, Vilofoss.

Om Vilofoss
Vilofoss er en af de tre største aktører på det europæiske vitamin- og mineralmarked til husdyrproduktion med en omsætning på over 3 mia. kr. i 2018. Vilofoss har med den nye belgiske fabrik nu 17 fabrikker i otte lande i Europa og producerer over 400.000 tons vitaminer og mineraler om året. Vilofoss har salgsselskaber og agenter i 20 lande og sælger til mere end 60 lande på alle kontinenter og har mere end 500 medarbejdere. Læs mere www.vilofoss.com
Om Nutriprof
Nutriprof er en førende leverandør af højkvalitetsprodukter til kvæg i Belgien og er også stærke inden for udvikling, produktion og salg af mineraler og supplerende fodertilskud i Benelux-landene. Nutriprof blev oprettet i 2015 efter en opdeling af Provimi Belgium fra Cargills premix og fodervirksomhed.
Læs mere www.nutriprof.be/en/
Jacob Holm
Koncerndirektør, Premix & Nutrition