Kontakt os
Kig forbi DLG Innovation og oplev fremtidens planteavl
Om DLG / Presse / Nyheder
9. juni 2021

Kig forbi DLG Innovation og oplev fremtidens planteavl

Den 15. og 16. juni 2021 afholder DLG og Sejet Planteforædling den tilbagevendende begivenhed: ’DLG Innovation’, der er DLG’s planteavlsmesse. Kigger du forbi, kan du blive klogere på dyrkning af forskellige afgrøder, de nyeste sorter og ikke mindst, hvordan tendenserne i fremtidens planteavl ser ud.

DLG’s todages planteavlsmesse, DLG Innovation, bliver i år afholdt tirsdag og onsdag den 15. og 16. juni 2021 på Sejet Planteforædling i Horsens. Til arrangementet kan besøgende få indsigt i de nyeste sorter fra Sejet Planteforædling, nye produkter samt løsninger til håndtering af svampesygdomme, ukrudt og vækstregulering. 

”DLG Innovation er et unikt event, hvor vi sætter et ekstraordinært fokus på planteavl i dag, men også hvordan vi udvikler fremtidens planteavl. Vi har efterhånden fået oparbejdet et godt og kendt set-up omkring arrangementet, hvor vi præsenterer alt det bedste og nyeste inden for dansk planteavl. Med arrangementet vil vi inspirere de besøgende og sende dem hjem med et stærkt visuelt indtryk fra de mange flotte parceller på Sejet,” siger Lars Olsen, Seniorkonsulent i DLG´s Agroteam og medarrangør af DLG Innovation.

Bliv klogere på nye produkter

I de mange demoparceller kan besøgende blive klogere på forskellige typer af afgrøder, sorter, gødskningsstrategier, planteværnsstrategier, bejdsninger af gødning og såsæd og biostimulanter.

”Vi har igen i år samlet rigtig mange spændende og seværdige elementer, som vi glæder os til at vise frem. Landbruget står aldrig stille, og der er sket en stor udvikling inden for bl.a. biostimulanter, gødningstyper og gødningskoncepter, og derfor afprøver vi en del nye produkter inden for netop de kategorier. Vi håber på, at de her dage på Sejet kan inspirere landmændene til at se muligheden i fremtidige løsninger, som vil kunne gavne den enkelte bedrift,” siger Lars. 

Besøgende kan få en guidet tur i de store demoparceller i hovedafgrøderne og undervejs få information til forskellige behandlinger. Desuden er DLG og Sejet Planteforædling i gang med en række småparcelforsøg, som besøgende også kan få indblik i.

Få en snak med DLG’s leverandører

Til arrangementet vil der være et stort teltområde, hvor mange af DLG’s leverandører inden for bl.a. såsæd, gødning og planteværn står klar til at give de sidste nye tips om brugen af deres produkter. Flere af leverandørerne vil også være at finde i marken på guidede ture, hvor de vil fortælle om deres produkter og strategier.

Arrangementet er af udendørs karakter. For at kunne deltage til arrangementet skal du kunne fremvise et gyldigt coronapas. DLG og Sejet Planteforædling følger desuden myndighedernes anbefalinger til afholdelse af udendørs arrangementer og tager alle de nødvendige forholdsregler ift. COVID-19.

Du kan læse mere om arrangementet og finde programmet for de to dage på DLG’s hjemmeside