Kontakt os
DLG holder fast i ny afregningsmodel
Om DLG / Presse / Nyheder
20. april 2022

Høstbetingelser: DLG holder fast i ny afregningsmodel

Sidste år kunne DLG præsentere en ny og mere transparent afregningsmodel for landmandens afgrøder i høsten. Det var en model, der viste sin styrke, og derfor holder DLG fast i det til dette års høst. Landmændene skal kun betale for den service de bruger. Ikke mere – ikke mindre

Høsten er få måneder væk, og derfor præsenterer DLG i dag dette års høstbetingelser, som viderefører mange af de elementer, som blev indført i den nye afregningsmodel i forbindelse med høsten i 2021.

”Sidste år gav vi høstbetingelserne et servicetjek, hvor vi præsenterede vores ejere og kunder for en mere transparent afregningsmodel end tidligere. Det har landbruget taget godt imod, og derfor har vi også valgt at fortsætte med den model til dette års høst. Det mener vi, sikrer en mere fair høst for alle,” siger Camilla Blicher Simonsen, vicekoncerndirektør for Salg og Kunderelation i DLG.

Tørringstakster offentliggøres senere

Henover 2022 har priserne på energi været stødt stigende grundet Ruslands invasion af Ukraine. Derfor er det ikke muligt for DLG på nuværende tidspunkt at fastsætte prisen for tørring af afgrøder, der ligger tre til fire måneder ude i fremtiden. Tørringstaksterne vil dog blive fastsat inden høsten.

”Vi skal både for kundernes og DLG´s bedste sikre af tørringstaksterne afspejler energimarkedet så præcist som muligt. Der er i øjeblikket stor usikkerhed i energi- råvaremarkedet, og derfor mener vi, at det er i alles interesse at fastsætte tørringstaksterne, når vi kommer tættere på høsten,” siger Camilla Blicher Simonsen.

Proteintillægget fortsætter

Som det første andelsselskab herhjemme begyndte DLG i 2016 at præmiere foderhvede og foderbyg med højt proteinindhold – og i år er ingen undtagelse.

”Vi giver et incitament til at producere korn med særligt højt proteinindhold, og det er godt for både klimaet, miljøet og økonomien,” siger Camilla Blicher Simonsen.

DLG forventer igen i år at aftage majoriteten af de afgrøder, som de danske landmænd indleverer i høstperioden.

Læs høstbetingelserne her