Kontakt os
"Det er vigtigt, at grisene får en god start"
Foder / Gris
27. juni 2022

"En god start fremmer sundheden og tilvæksten"

Når pattegrisene skal fravænnes, er det vigtigt, at de bliver hjulpet godt på vej. Med PrimeFeed foderblandinger fra DLG har OI-landbrug i Vestjylland fundet deres opskrift på, hvordan de sikrer en gnidningsfri overgang fra farestald til klimastald.

OI. Landbrug har gennem flere år benyttet sig af "baby-stald" til de mindste fravænnede grise. 

 

En god foderudnyttelse og en høj tilvækst er fundament for at producere gode og sunde grise. Hos OI-landbrug i Vestjylland har de stor succes med netop dette ved hjælp af DLG´s foderblandinger til smågrise – PrimeFeed. 

Det er godt og vel to år siden, at OI-landbrug, der årligt producerer godt 50.000 smågrise, og ifølge driftslederen har de været godt tilfredse med produktet.

”Det er utrolig vigtigt for os og for grisene, at de får en god start, som fremmer sundheden og tilvæksten. Vi har brugt PrimeFeed gennem nogle år, og med dét sikrer vi en stabil foderløsning, hvor vi ser en god ensartethed blandt dyrene, siger Poul Anders B. Olesen, som er driftsleder hos OI Landbrug.

Vigtigheden af, at grisene allerede bliver præsenteret for foderet i farestalden, er noget OI-landbrug er særligt opmærksom på. Undersøgelser viser nemlig, at grisene er sundere og vokser meget bedre, hvis de er blevet præsenteret for foder på et tidligt stadie. 

Ifølge driftslederen giver de forskellige blandinger i PrimeFeed-konceptet et godt flow i staldene.

”Vi fodrer grisene med forskellige typer af PrimeFeed alt efter alder og størrelse. Grisene kender smagen, og ved brug af FirstFeeder apparatet, kan vi styre fodringen til de mindste. Det skaber en stabilitet i vores produktion, som vi er meget tilfredse med,” siger Poul Anders B. Olesen

Et tæt samspil med konsulenten

Hos OI-landbrug lægger de også stor vægt på den sparring, der løbende er med DLG. Særligt i udfordrende perioder, men også i de tilfælde, hvor der kan optimeres på arbejdet i staldene, har samarbejdet en god effekt.

”Samspillet med vores konsulent i DLG er centralt, når vi står over for udfordringer i produktionen. Vores konsulent kommer med et andet syn på arbejdsgange og processer, og det kan være sundt at have en debat om, hvordan vi med finjusteringer skaber de bedste resultater i staldene,” siger Poul Anders B. Olesen.

 

Fakta

  • OI-Landbrug ved Ulfborg
  • 1500 søer
  • Producerer 52.000 smågrise om året
  • Bruger PrimeFeed foderblandinger i fare- og klimastald
  • Bruger Firstfeeder til at styre fodringen i babystalden 

 

Interesseret i PrimeFeed og FirstFeeder?
Kontakt din DLG-salgskonsulent

Vil du læse mere om PrimeFeed,
og løsningerne med/uden medicinsk zink?
Se her

PrimeFeed

PrimeFeed er DLG’s farestalds- og fravænningsfoder tilpasset smågrise fra få dage efter fødsel og frem til de vejer omkring 15 kg. Især PrimeFeed Safe-konceptet egner sig til fravænning uden medicinsk zink.