Kontakt os
Om DLG / Presse / Nyheder
23. september 2016

'Jeg hader muggen og rådden ensilage'

Mælkeproducent Niels Kragkær, der har en besætning på 260 køer, holder sig ikke tilbage, når han udtaler sig om ensilage og ensilagestakke.

”Det kan godt være, at jeg er gammeldags, men jeg vil ikke se rådden ensilage ved mine køresiloer og markstakke,” udtaler Niels Kragkær, under en rundtur på ejendommen ved Svenstrup. Her på Finnelstrupgaard vil vi hellere bruge tid og kræfter på en ordentlig inddækning i plastik fra start. Får vi mug og råd i ensilagen gennem fodringssæson, er det til stor besvær, og det medfører tab.  

Niels Kragkær har et mål om helt at undgå svind fra ensilagestakkene. Han ensilerer majs fra 85 ha, græs fra 150 ha og sælger 150.000 foderenheder (fe) til en nabo. Naboen udtager selv majsensilage fra anviste stakke. Det resterende ensilage anvendes til fodring af de ca. 260 køer på Finnelstrupgaard

Stor erfaring med ensilage

Når Niels Kragkær laver ensilage, gør han det på sin egen måde med folien: 

”Jeg ved godt, at mange fraråder jord på plastikken. Men jeg har gode resultater i mit arbejde med ensilering gennem mange år. Jeg bruger jord og dækker simpelthen hele stakken med 10 cm. jord over plastikken. Det gælder for mig om at komprimere stakken og samtidig sikre, at der ikke er åbninger, hvor ilten kan komme ind. Jeg bruger den meget fleksible Green-Cover dækfolie og har aldrig oplevet skader fra det pålagte jord.”

Bruger altid vacuumfolie

På Finnelstrupgaard bruges der altid vacuumfolie, og det gøres grundigt. Alle overflader bliver inddækket.  
Niels Kragkær siger: 

”Jeg går aldrig på kompromis med kvalitet. Selvfølgelig vil jeg da gerne spare 5 øre pr. m2 folie, men det kan i sidste ende blive dyrt, hvis det går ud over kvaliteten. Jeg brugte før 150 my Greenline ensilagefolie, men efter anbefaling fra DLG prøvede jeg den lidt tyndere folie, der var stærkere og mere smidig. Det er en fantastisk god plastik, der giver en mærkbar forbedring af plastikkens evne til at smyge sig ind til ensilagen.”

I dag bruger han derfor udelukkende Green Cover ensilagefolie - grøn/sort.

Niels Kragkær slutter af: ”Ensilagefolie og arbejdet med af- og pålægning er selvfølgelig kun en lille del af helheden på en travl kvægbedrift. Derfor er det også bare en selvfølge, at det skal fungere optimalt med en kvalitet i top og levering til rette tid. Og det får jeg med DLG som leverandør.”

Køb Bindegarn og Net direkte på vores Kundeportal.

 
 
 
 
 
DLG Vet - en samarbejdspartner der kender landbruget
Find din kvægkonsulent Kontakt kundecenter
Tilmeld nyhedsbreve og sms

Grovfoder & ensilage