Kontakt os
Foder / Kvæg

Er du klar til non-GM?

Skrevet i juni 2020

Den første juli 2021 skal de danske malkekøer senest være begyndt omlægning til non-GM mælkeproduktion. Med udelukkelsen af GM sojaskrå som råvare i foderet følger en del overvejelser for fodringsstrategien for både malkekøerne og opdrættet.

Vi har i dette nyhedsbrev samlet faglig viden om alternative proteinkilders anvendelse samt kigget på de økonomiske overvejelser. Derudover kan du læse om vores sortimenter og forberedelser til at producere non-GM – herunder hvad du kan forvente, når du har DLG som leverandør af non-GM foder.

 

Non-GM - fodringsstrategier for malkekøer

Den genmodificerede soja skal ud af foderrationerne både til småkalvene, en del af opdrættet og malkekøerne. Men hvordan erstatter vi den, så ydelsesniveauet opretholdes og på den økonomiske bedste vis?

Der er flere strategier at vælge imellem - uanset om du hælder til non-GM soja, eller til alternative proteinkilder. Læs mere her.

 

Overgang til non-GM fodring 

– effekt på foderomkostninger og rationssammensætning.

På langt de fleste kvægbrug vil overgang til non-GM fodring påvirke foderprisen, og der er derfor mange overvejelser som bør gøres i forhold til økonomi og management.Hvor meget det betyder, har vi prøvet at sætte tal på i forskellige typer rationer. Læs mere her. 

 

Non-GM - Fodringsstrategier for kalve

Kalvene er fremtidens besætning – og gode, sunde og stærke kalve vil altid være basis for en velfungerende besætning – både når det gælder mælke- og slagtekalveproduktion.

Derfor skal du også inden for din kalvefodringsstrategi gøre dig nogle overvejelser i forbindelse med skifte til non-GM produktion. Læs mere her.

 

Nye non-GM sortimenter

Overgangen til non-GM fodring i Danmark betyder også en opdatering af DLG’s kalve- og kvægsortiment.

Vi har i den anledning benyttet lejligheden til at tænke nyt, eftertænke de bedste løsninger under nye forudsætninger og er nu klar til at præsentere vores sortimenter, som leveres fra 1. december 2020.

Se sortimentet til kvæg

Se sortimentet til kalve

 

DLG som non-GM leverandør

Overgangen til at producere mælk non-GM kan være usikker og svær at finde rundt i. Derfor gør vi vores for at lette overgange og gøre tingene så simple som mulige.

Læs her mere om, hvordan vi gør os klar til at producere non-GM foder til dig og hvad du kan forvente dig, når du har valgt DLG som din non-GM leverandør. Læs mere her.

 

Find din kvægkonsulent Kontakt kundecenter
Tilmeld nyhedsbreve og sms