Kontakt os
Marken

LG Austin

Stærke planter og et imponerende højt udbytte

I efteråret 2021, den 21. august, såede Kalsbøl Gods en 41 ha stor mark med LG Austin. Efterfølgende blev det tørt i en måned, og kun få frø spirede. I midt september stod der derfor en rapsmark med lavt plantetal og meget uens plantestørrelse med store og små planter imellem hinanden. Michael Levy var meget i tvivl, om marken ville blive til noget. Han bestemte sig dog for at tro på marken og gav derefter 25 kg N pr. ha, udover de 25 kg N, der var tildelt lige efter såning. På grund af et langt mildt efterår og LG Austins kraftige efterårsvækst voksede marken efterfølgende godt til, og inden vinter nåede planterne en fornuftig størrelse. Der var dog ikke mere end omkring 15 planter pr. m2.

 

En kraftig efterårsvækst er altafgørende

Vinteren var mild og kostede ingen planter af betydning, så der var stadig omkring 15 planter pr. m2 i foråret 2022. Disse voksede sig hurtigt store som juletræer og dannede en masse sidegrene. Michael vurderede, at der ikke var behov for vækstregulering. Afgrøden stod fint op til høst og blev høstet omkring d. 10. august uden lejesæd. Udbyttet blev imponerende 5,7 tons/ha!

”Jeg er meget overrasket over, at marken gav så højt udbytte, men det viser endnu engang, hvor god rapsen er til at kompensere. LG Austin har kraftig efterårsvækst, og det er altafgørende at få stærke, robuste planter om efteråret. En anden mark, vi havde med LG Austin på 30 ha på den anden side af vejen, blev sået 12 dage tidligere efter en frøgræsmark, og vi var sikre på, at den ville give højere udbytte, men den endte knap 2 hkg lavere i udbytte. Alt i alt havde vi et udbyttegennemsnit på 57,5 hkg på vores 115 ha med raps,” forklarer Michael og understreger:

”Vi har selvfølgelig valgt LG Austin til høst 2023 også!”

Helt aktuelt står LG Austin meget flot efter denne vinter. Planterne er kraftige og stærke, og sortens vækstpunkt forblev også helt nede inden vinteren. Det giver et godt grundlag for et højt udbytte igen i 2023.

 

Vil du vide mere om LG Austin, så kontakt din DLG-salgskonsulent

 

Se også hele vores vintersædssortiment 2023/24 her