Kontakt os
Om DLG / Presse / Nyheder
19. oktober 2015

DLG tilbyder rådgivning med ensileringsekspert

​DLG’s kvægkonsulenter har fået en ekstra medspiller i konsulentarbejdet – en ensileringsekspert – der hjælper kunderne med at få en bedre ensilage.
DLG’s kvægkonsulenter har fået en ekstra medspiller i konsulentarbejdet – en ensileringsekspert – der hjælper kunderne med at få en bedre ensilage.

DLG og Sil-All lavet et nyt fælles set-up, hvor Sil-All-konsulent Dorte Bossen kaster al sin tid og viden om ensilering på DLG og DLG’s kunder. Dorte Bossen, der er uddannet agronom og har en Ph.d., er et velkendt ansigt blandt mælkeproducenter.

”Der har i en del år været en uvilje mod at bruge ensileringsmidler i Danmark, men vi kan se, at kvægbrugere i andre lande opnår en endnu bedre ensilage med ensileringsmidlerne. Vi vil gerne være med til at hæve ensilagekvaliteten herhjemme, så kvægbrugerne får det optimale ud af grovfoderet,” siger produktchef Jakob Kvistgaard, DLG Kvæg.

Kendt ensilerings-ansigt

DLG har solgt Sil-All-ensileringsmidler i 10 år, men etablerede i starten af 2015 det nye tættere samarbejde med Sil-All i forbindelse med, at Dorthe Bossen blev en del af deres team. Hun kender branchens udfordringer, hvis grovfoderet ikke bliver af den bedste kvalitet.

I efteråret har DLG og Dorte Bossen haft fokus på forskellige eksterne arrangementer – i alt 26 kunde- og konsulentmøder samt bedriftsbesøg. Der er i første omgang især blevet fokuseret på sortsvalg i majs samt selve ensileringsmidlerne og ensileringsprocessen.

Om ensileringsmidler

DLG tilbyder ensileringsmidler til græs, helsæd og majsensilage samt ribbet korn, crimpet korn eller majs. Produktmixet er meget bredt dækkende, og der findes midler (pulverform), som kan dække ethvert behov, uanset om det er homo- eller heterofermentative bakterier.

I starten af oktober var det kvægkonsulenter og kunder fra landboforening i det nordjyske, der blev opdateret på majssorter og brug af ensileringsmidler.
Find din kvægkonsulent Kontakt kundecenter