Kontakt os
DLG sælger Kongskildes agro-aktiviteter
Om DLG / Presse / Nyheder
31. oktober 2016

DLG sælger Kongskildes agro-aktiviteter

DLG-koncernen sælger landbrugsmaskindelen af Kongskilde-koncernen til CNH Industrial.

DLG-koncernen har i dag underskrevet en aftale om at sælge landbrugsmaskindelen af Kongskilde til italienske CNH Industrial N.V. – en af verdens førende producenter af landbrugsmaskiner. 

”Dette er en milepæl for DLG. Det har været en stor finansiel og ledelsesmæssig udfordring for DLG-koncernen at drive Kongskildes landbrugsmaskindel, og vi har længe arbejdet intensivt for at gøre den klar til et salg. Vi er særdeles tilfredse med at kunne overdrage selskabet til én af verdens førende producenter af landbrugsmaskiner, der kan tilføre større synergier til Kongskildes landbrugsmaskindel,” siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

Salget af Kongskildes landbrugsmaskindel er den foreløbigt sidste og vigtigste del i den frasalgsproces, DLG-koncernen indledte i 2013 med en strategisk beslutning om at fokusere koncernens forretning inden for tre kerneområder – Grovvarer, Vitaminer & Mineraler samt Service & Energi. 

”Det er yderst tilfredsstillende, at vi har fundet en løsning på et langvarigt problem for DLG. I snart tre år har DLG’s direktion og bestyrelse arbejdet målrettet på få gjort endeligt op med en fejlslagen strategi. Det er nu lykkedes. Med salget af Kongskildes landbrugsmaskindel har vi fået et stærkere og mere fokuseret DLG, der står godt rustet til fremtiden,” siger bestyrelsesformand i DLG-koncernen, Niels Dengsø Jensen.

Salget indebærer at CNH Industrial overtager Kongskildes landbrugsmaskindel, inklusive alle produktionsanlæg i Kutno (Polen) og Överum (Sverige), en leasing aftale af Kongskildes produktionsanlæg i Hudson, Illinois (USA) samt aktiviteter på Kongskildes øvrige markeder.  

DLG-koncernen beholder aktiviteterne i Kongskilde Industry og Kongskilde Grain, og vil nu øge sit fokus på at drive disse dele af Kongskilde videre.

CNH Industrial overtager aktiviteterne i Kongskildes landbrugsmaskindel under forudsætning af de gængse regler i købsaftalen, herunder en godkendelse af salget fra de relevante konkurrencemyndigheder. Nordea er finansiel rådgiver, mens Bruun & Hjejle er juridisk rådgiver til DLG.

Om DLG og Kongskilde
DLG er ejet af danske landmænd og er med 7.400 medarbejdere i over 20 lande og en omsætning på 54,5 mia. kr. ét af Europas største grovvareselskaber. DLG’s kerneforretningsområder er Grovvarer, Vitaminer & Mineraler samt Service & Energi.

Kongskilde Industries A/S er en førende leverandør i systemløsninger til industrien og landbrugssektoren. Kongskilde Industry omfatter løsninger for plastik-, papir- og emballageindustrien, mens Kongskilde Grain er velkendt for sine løsninger til transport, tørring, opbevaring og rensning af korn og andre afgrøder såvel som tørring af bigballer. 

Om CNH Industrial N.V.
CNH Industrial er en global leder med en række førende brands og en tilstedeværelse på 180 nationale markeder. Koncernen har over 64.000 ansatte og omsatte i 2015 for 25,9 mia. dollars. CNH Industrials brands inden for traktorer og landbrugsmaskiner inkluderer Case IH, New Holland Agriculture og Steyr.
Kristian Hundebøll
Koncernchef