Kontakt os
Et godt resultat i marken begynder allerede ved valget af sort
Om DLG / Presse / Nyheder
8. maj 2018

Såsæd: Anbefalinger til din vintersæd 2019/2020

Et højt og stabilt udbytte samt en god sundhed er vigtige parametre, når du skal vælge den rigtige sort i din vintersæd.

Se Danmarks bredeste sortiment af vintersæd her. Der er helt sikkert en sort, som passer godt i dit sædskifte.

Drachmann Nyhed - stærk etablering og højt udbytte 

Drachmann har et udbytte på fht 102 som gennemsnit af de seneste tre års Landsforsøg. Selv i den udfordren¬de vækstsæson 2018 kom Drachmann ud med et meget flot udbytte på fht 103. Drachmann er kendetegnet ved en hurtig etablering i efteråret, og er derfor et stærkt valg ved senere såning samt ved såning på udfordren¬de arealer. Drachmann har et højt halmudbytte og en stor stråstyrke. 

 

Vinterhvede

Benchmark - Højst ydende hvedesort i Landsforsøgene 2013-2017.
Sheriff - Markedets højeste foderværdi. Højt udbyttepotentiale.

Vinterbyg

Neptun - Danmarks højestydende 2-radet sort over 3 år.

Vinterraps

Smaragd - Topscorer blandt alle hybridvinterrapssorter i Landsforsøgene 2017. DK Exclaim - Meget højt udbyttepotentiale.

Vinterrug

KWS Serafino - Højestydende hybridrug i 2017

Se også vores økologiske sortiment på vintersæd


Erfaringer med Sheriff vinterhvede

Gårdejer Bent Askholm har for tredje år i træk valgt at dyrke vinterhveden Sheriff. Det er sundere for både hans mark og hans omkostninger. Gårdejer Bent Askholm har et stort landbrug i Skanderborg med både slagtekalveproduktion og planteavl. De sidste to år har han valgt at dyrke vinterhvedesorten Sheriff fra Sejet Planteforædling, og i år er ingen undtagelse.

”Vi har igen i år valgt Sheriff, fordi vi har meget gode erfaringer med den. I starten prøvede vi den af på et lille areal, hvor vi fandt ud af, at den er sundere. Derfor har vi i år valgt at lave halv/halv, så vi har 60 hektar kun med Sheriff,” siger Bent Askholm. På den anden halvdel supplerer han med Benchmark.

”Min erfaring er også, at Sheriff er sundere og det er mindre omkostningstungt at dyrke den. Vi kan sprøjte én gang mindre, end vi kunne før. Det er også rart, fordi vi har nogle marker, der ligger langt væk, så det er en tur mindre ud til dem. Og generelt vil vi jo gerne sprøjte på marken så lidt som muligt,” siger han.

 

Vi hjælper dig med at finde de rigtige sorter

Kontakt en af vores lokale produktkonsulenter. De står klar med råd og vejledning og kan hjælpe dig med at finde de sorter, som passer bedst i dit sædskifte.

Konceptavl til høsten 2018

Vi er også klar med spændende muligheder inden for konceptavl til høst 2018. Læs om vores konceptavlsprogram.

 

 

Planteavlskonsulenter
Har du spørgsmål til din plantedyrkning?
Kontakt vores planteavlskonsulenter
Har du spørgsmål til din plantedyrkning?
GrowersFinest brochure