Kontakt os
En havneudvidelse til 300 mio. kr. på Masnedø ved Vordingborg vil sikre bedre afsætningsmuligheder for korn fra danske landmænd
Om DLG / Presse / Nyheder
4. juli 2017

Havneudvidelse på Masnedø gavner landbruget

Landmænd i regionen vil blive bedre stillet med havneudvidelsen på Masnedø, der giver DLG sin største og mest moderne lagerfacilitet for korn i Danmark. Avanceret håndtering af afgrøder og hurtigere lastning og losning af større skibe vil optimere afsætningsmulighederne for lokale landmænd.

Landmænd på Lolland-Falster og Sjælland vil blive bedre stillet efter den store havneudvidelse på Masnedø. Sammen med Vordingborg Kommune investerer DLG i samarbejde med handelsselskabet Copenhagen Merchants et trecifret millionbeløb i nye havnefaciliteter, der øger lagerkapaciteten fra de nuværende 40.000 tons til i alt 150.000 tons. 
 
Masnedø bliver DLG-koncernens største lager med forbedrede muligheder for avanceret lagring, tørring og sortering af korn, og det vil øge mulighederne for at afsætte danske landmænds afgrøder på de internationale markeder.
 
Vordingborg Kommunes beslutning om at investere i en udbygning af havnen betyder desuden, at havnen kan modtage skibe på op til 60.000 tons for dellastning i stedet for de nuværende 5.000-7.000 tons skibe. Samtidig giver de nye havnefaciliteter mulighed for langt hurtigere lastning og losning. 

Vigtigt skridt for DLG

"Denne investering er et vigtigt skridt for DLG og en meget positiv udvikling for Sydsjælland. Landbruget får nu en ekstra udskibningshavn på Sjælland for afgrøder til verdensmarkedet og for modtagelse af råvarer til det danske marked. Samtidig sænker vi vores transportomkostninger væsentligt," siger vicekoncerndirektør for Produktion & Logistik i DLG, Vagn Hundebøll.
 
Knud Rasmussen, detaildirektør i DLG Øst siger, at Vordingborg Kommunes beslutning om at udvide havnen har været helt afgørende for DLG's planer i området. 
 
"Vordingborg Kommune har været meget imødekommende i denne sag, og vi er meget glade for det store stykke arbejde, de har lagt i planerne. Med investeringen kan vi tilbyde kunderne de mest moderne faciliteter og tilpasse vores forretning, så den passer til strukturen i fremtidens landbrug," siger Knud Rasmussen.
 
Byggeriet påbegyndes i august i år, og terminalen ventes at kunne tages i brug allerede fra høsten 2018. Faciliteterne vil køre på fuld kapacitet fra 2019.

Tilmeld dig DLG's sms og nyhedsbreve
Følg DLG på Facebook
DLG LinkedIn banner
Følg DLG på Instagram