Kontakt os
"Jeg vil klart anbefale SFR-svinefoder til kolleger i branchen"
Om DLG / Presse / Nyheder
22. juni 2017

”Overgangen til SFR-svinefoderet må udelukkende betegnes som en succes”

Svineproducent Claus Jæger fra Stenhedegård i Bramming er yderst tilfreds med, at han for snart 1½ år siden gik over til SFR-svinefoder med flere fibre til både søer, smågrise og slagtesvin. Han synes, det går fantastisk, og vil klart anbefale SFR-svinefoder til kolleger i branchen.
Claus Jæger (37) er uddannet agrarøkonom og selvstændig svineproducent siden 2004. Han driver Stenhedegård i Bramming sammen med sin kone Mette. Her har de 400 årssøer med full line produktion med smågrise og slagtesvin inklusive egen polteproduktion. 

”Vi havde ingen deciderede udfordringer før. Tingene kørte egentligt ok, men ville gerne have, at søerne malkede lidt bedre. Vi fodrer to gange om dagen i farestalden, og det var som om, at de løb tør for energi mellem fodringerne,” siger Claus Jæger, der blev overbevist af sin DLG konsulent, der havde en fagkonsulent med på besøg til at skifte til SFR-fodret.
 

Vi får langt mere ud af SFR-foderet

Claus Jæger har på ingen måde fortrudt skiftet til SFR-svinefoderet, som han startede med i starten af 2016. 

”Det er jeg super glad for, da vi har klart bedre resultater. Søerne løber ikke længere tør for energi mellem fodringerne, de malker endnu bedre end før, de taber sig ikke så meget som tidligere, og de er ekstremt rolige i stalden og meget let omgængelige. Jeg vejer ikke mine grise, men jeg kan klart konstatere, at de er blevet større.” 

”Vi er også gået 1½ gris op i levendefødte, og vi er faldet til 1,3 dødfødte grise. Så jeg synes jo, det går fantastisk. SFR-svinefoderet er en lille smule billigere. Kilo-mæssigt er det stort set det samme, men vi får jo langt mere ud af vores foder end tidligere.”
  

SFR-svinefoder til smågrise og slagtesvin

For 10 måneder siden valgte de også at skifte til SFR-svinefoder til smågrisene og slagtesvinene. 

”Vi giver nu også SFR-foder til vores smågrise og slagtesvin fra de er 9 kg. Det har været en enorm nem overgang og det må udelukkende betegnes som en succes. Slagtesvin æder jo, hvad der bliver serveret, men de kan helt klart godt lide foderet. Fra fravænning til slagtning bruger vi nu 265 kg foder, og det er 5-6% mindre foderforbrug end før SFR. Samtidig oplever vi en forbedret mavesundhed, der tidligere var lidt udfordret hos de blege grise.”   

”Vi har over 30 år gamle stalde, og vi har ikke lavet andet om end at skifte til SFR-svinefoderet. På den baggrund synes jeg også, at det er rigtig fornuftige resultater, som vi opnår her på gården, hvor vi i vores svineproduktion ligger nogenlunde midt i feltet i forhold til gennemsnittet i branchen.”
 

Blot fortalt min historie

Claus Jæger har været så tilfreds med overgangen til SFR-foderet, at han har deltaget i fire kundemøder i Syd- og Sønderjylland med samlet over 70 DLG-kunder. Der har været skeptiske svineproducenter imellem, der er i tvivl, om det kan betale sig at skifte. Til dem siger han:  

”Jeg har blot fortalt min historie om, at jeg er meget tilfreds med overgangen til SFR-svinefoderet. Det har været en nem overgang og der er ingen forskel i ædelyst. I forhold til målingen af foderet, så skal man blot omstille sig til, at måleenhederne er forskellige, så det ikke længere måles i foderenheder, men i megajoule.”

”Jeg har egentligt blot fortalt mine kolleger i branchen, at jeg roligt kan anbefale SFR-svinefoder, da det er en succes her hos mig. Resultaterne taler for sig selv. Det tiltaler i hvert fald mig rigtig meget,” slutter Claus Jæger.     

Svineproducent Stenhedegård i Bramming 
Ejes og drives af Claus og Mette Jæger 
30 år gammel stald
400 årssøer
200 hektar med korn (byg, hvede, havre og rug)
Køber Energi (træpiller og diesel), kemi, gødning og såsæd hos DLG  
Kontakt kundecenter
SEGES: Mest gris for pengene hos DLG
SEGES: DLG holder hvad de lover
Køb på kundeportalen
Produkter til grise