Kontakt os
Nyt smågrisefoder på vej
Om DLG / Presse / Nyheder
21. juni 2017

Nyt smågrisefoder-sortiment med sød smag og dejlig duft

Vi starter produktionen og leveringen af det nye smågrisefodersortiment den 1. august. Igen i år har vi flere gode nyheder i vores smågrisefoderblandinger.
I vores smågrisesortimenter har vi fokus på smag og duft. Vi har tager et nyt melasse-produkt i brug, der har mere sødme end almindelig melasse. Sødme har en fantastisk evne til at forstærke de positive smagsnuancer. Sammen med den nye aroma, der både giver duft og smag, bliver der kø ved fodertruget og det bliver en fornøjelse at fodre grisene.

Prime Safe – fokus på fibre og fedtsyrer

Prime Safe er en ny produktserie i PrimeFeed smågrisefodersortimentet med øget fokus på mave-/tarm sundhed og styrkelse af immunforsvaret. Jo sundere tarm grisen har jo bedre næringsstofoptagelse og dermed produktivitet. 

Prime Safe produktserien er, ligesom resten af PrimeFeed smågrisefodersortimentet, sammensat af letfordøjelige proteinkilder som Triple A (Sojaproteinkoncentrat), Fiskemel LT og Protastar. Specielt for Prime Safe er, at der er ekstra fokus på fibre og forholdet mellem omega 3 og 6 fedtsyre.

Fibre til smågrise

Fibre har en positiv effekt allerede i mundhulen, da det sikrer en øget tyggetid og dermed øget spytproduktion, som har en nedbrydende effekt på foderet. I tyndtarmen har fibrene en positiv indflydelse på passagehastigheden – øget fiberindhold nedsætter passagehastigheden, som medfører en bedre næringsstofoptagelse. En øget næringsstofoptagelse fra tyndtarmen reducerer mængden af ufordøjet foder i tyktarmen, som giver næring til uønsket bakterievækst. I tyktarmen har fibrene en positiv effekt på det slimlag, der beskytter mikrovillierne og som dels indeholder ’de gode’ bakterier, dels immuncellerne, som har indflydelse på immunforsvaret.

Når fibre tilsættes ’fortyndes’ foderet – dvs. koncentrationen af næringsstoffer reduceres. I smågrisefoderet har vi meget fokus på et koncentreret foder, da smågrisenes foderindtag ikke er ret stort. Men bliver grisene en lille smule udfordret ender ufordøjet foder i tyktarmen og giver grobund for uønskede bakterier. Det undgår vi ved at sikre tarmsundheden med fibre og reducere lidt på indholdet af næringsstoffer.

Extrulin til smågrise

Extrulin er hørfrø ekstruderet med hvede, som har et højt indhold af omega 3 fedtsyren alfa-linolensyre. Omega 3 og Omega 6 er begge essentielle fedtsyrer, men det er forholdet imellem dem, der er vigtigt. Omega 6 findes normalt i rigelige mængder i almindelige fodermidler, men ved tilsætning af Extrulin i blandingen balanceres dette forhold. Det giver et forbedret specifikt immunforsvar, som ved sygdomsangreb giver grisen bedre mulighed for at opretholde ædelyst og tilvækst.

Mindre koncentreret på næringsstoffer: Prime Safe serien har et lavere energi- og proteinniveau, men i kombination med ovenstående sikres en mere optimal udnyttelse. Især grise der omkring fravænning kan være udfordrede vil have en gavnlig effekt af dette koncept. 

Flere fibre – Bedre tarmsundhed – Øget foderoptagelse og udnyttelse af foderet – øget tilvækst


I produktserien indgår også en blanding til OUA-produktion samt fravænning uden Zink
  • Prime Safe 3,5mm Piller med og uden zink
  • Prime Safe Müsli med og uden zink
  • Prime Safe OUA 3,5mm Piller med og uden zink
  • Prime Safe Wean

Vi har oplevet en markant stigning i efterspørgslen efter PrimeFeed blandinger, og vi glæder os til introduktionen af de nye tiltag, som vil gøre blandingerne endnu bedre.

DLG’s svinefoder helt i top
SEGES’ kontrol af færdigfoder viser, at DLG’s svinefoder er helt i top målt på kvalitet. Læs: DLG’s svinefoder er helt i top. 
 
Kontakt kundecenter

Køb på kundeportalen
Produkter til grise