Kontakt os
DLG øger omsætningen i Tyskland med 1,5 mia. kr.
Om DLG / Presse / Nyheder
6. februar 2019

DLG øger omsætningen i Tyskland med 1,5 mia. kr.

DLG-koncernens energiselskab Team AG og vitamin- & mineralforretning Vilofoss leverer begge rekordresultater på det tyske marked. De tyske grovvareaktiviteter er påvirket af den lille høst.

DLG kom i 2018 ud med et stærkt regnskab for koncernens tre datterselskaber i Tyskland. Forretningsområderne Energi & Service og Vitaminer & Mineraler leverer begge rekordresultater, mens Agribusiness i Tyskland, som i resten af landene i Nordeuropa, er ramt af den lille høst. 

Omsætningen i DLG’s tyske selskaber blev på 31 mia. kr. (29,5 mia. kr. i 2017) og årets driftsresultatet (EBITDA) blev på 804 mio. kr., hvilket er på samme niveau som DLG’s hidtil bedste resultat i 2017. DLG er dermed den danske virksomhed med den største omsætning i Tyskland. Koncernchef Kristian Hundebøll siger:

”2018 blev endnu et godt år for vores tyske datterselskaber, som bidrager med over halvdelen af DLG-koncernens driftsresultat. Det kan vi naturligvis kun være meget tilfredse med. Det er ubetinget vores største marked, og Tyskland er fortsat et meget vigtigt strategisk vækstmarked for os.”

Agribusiness: HaGe med fornuftigt resultat
DLG’s tyske grovvareselskab, HaGe, var påvirket af en høstnedgang på 30%. Især Nord- og Østtyskland var hårdt ramt. Omsætningen blev på 16 mia. kr. og driftsresultatet (EBITDA) på 197 mio. kr. 

”Som en af Tysklands absolutte største kornopkøbere blev HaGe naturligvis hårdt ramt af en markant mindre kornindgang, som igen betød begrænsede eksportmuligheder ud af Tyskland. Det har også sat sit præg på salg af planteavlsprodukter. På den positive side trækker et godt salg af såsæd og en vækstfremgang i Sydtyskland inden for salg af råvarer og opkøb af afgrøder op. Vi har en effektiv logistik på det tyske marked og vores aktuelle kapacitetsudvidelser i Rostock og Heidenau vil stå klar til høst 2019, hvilket vil skærpe vores konkurrencekraft yderligere,” siger Kristian Hundebøll.

Energi & Service: Rekordregnskab i Team 
DLG’s tyske energiselskab Team AG leverede sit hidtil bedste regnskab. Omsætningen blev på 14,2 mia. kr., og driftsresultatet (EBITDA) landede på 495 mio. kr.

”Team leverer det bedste resultat nogensinde og har haft en betydelig indtjeningsfremgang både på energi og byggemarkeder. Team er DLG-koncernens bedst indtjenende datterselskab, så det er vi naturligvis meget tilfredse med. Det er glædeligt, at vores strategiske investeringer i forretningen de senere år har været rigtig,” siger Kristian Hundebøll, der forventer, at Team fortsætter de gode takter i 2019. 

Vitaminer & Mineraler: Rekordresultat Vilofoss Tyskland 
Vilofoss Tyskland (tidl. Deutsche Vilomix), der er en del af DLG’s vitamin- og mineralaktiviteter, leverede en omsætning på 1,2 mia. kr. og et rekorddriftsresultat (EBITDA) på 77 mio. kr. Kristian Hundebøll siger:

”Vilofoss Tyskland leverer atter et stærkt resultat bl.a. båret af en meget positiv udvikling i salg af kvæg- og fjerkræmineraler. Vilofoss styrker dermed sin position yderligere som absolut førende i Tyskland inden for salg og rådgivning af vitaminer og mineraler.” 

Kristian Hundebøll
Koncernchef