Kontakt os
Hvad kan den nyeste SFR viden gøre for din svinebesætning?
Om DLG / Presse / Nyheder
16. maj 2017

SFR – godt supplement til dansk viden

DLG har gennem fire år samarbejdet med Schothorst Feed Research (SFR), som er en privat hollandsk forskningsinstitution. I Danmark er andelen af svinebesætninger, der bruger SFR svinefoder kraftigt stigende, da de høster udbytte af den nyeste SFR-viden.

DLG forskningschef Hans Aae var i maj på besøg i Lelystad i Holland, hvor SFR har deres forsøgsfaciliteter. I besøget deltog også Morten Thomsen fra Landbrugsmedierne, som vil bringe artikler om SFR og den viden, som de udarbejder henover sommeren.

Under besøget fik vi lejlighed til at besøge forsøgsstaldene for at få et indtryk af rammerne for Schothorsts forsøgsfaciliteter. Første indtryk ved besøg i staldene er de strenge restriktioner som forsøgsstationen er underlagt for at opretholde et højt sundhedsniveau og dermed undgår utilsigtede påvirkninger af forsøgene.


Farmmanageren på Schothorst forklarer DLG's forskningschef Hans Aae (th), hvordan de registrerer og ser informationer på den enkelte grise på en lille håndterminal.

Rammerne hos Schothorst giver mulighed for: 
2 årlige forsøg med drægtige søer
3 årlige forsøg med diegivende søer
10 årlige forsøg med smågrise 
5 årlige forsøg med slagtesvin

Alle grise er individuelt mærket med øretag. Første registrering er fødselsvægt og sidste registrering er slagtevægt. Individuelle øretag sikrer præcis registrering af den enkelte gris og dens foderoptagelse.
Alle registreringer og handlinger for den enkelte gris samles i en database, som danner fundamentet for forsøgene. 

Glæd jer til de kommende artikler i landbrugsmedierne, som fortæller historien om SFR. Imens fortsætter DLG med at indarbejde nyeste viden i de nuværende svinefoderblandinger som baseres på den viden, som SFR skaber i forsøgsstaldene.

Læs om DLG’s nye svinefodersortiment, hvor der er flere nye tiltag.

Og hør nærmere om, hvad den nyeste viden fra SFR kan gøre for din svinebesætning. Kontakt din lokale svinefoderkonsulent
 
Læs Svineproducent: Bedre økonomi med SFR

SFR – Mere for mindre eller Safe FRavænning

SEGES: Mest gris for pengene hos DLG
SEGES: DLG holder hvad de lover
Kontakt kundecenter
Køb på kundeportalen
Produkter til grise